Waar let je op bij het kopen van een gezinsauto?

Een veilige en sterke gezinsauto is belangrijk bij het stichten van een gezin. Het is een grote investering die vaak jaren meegaat. Om die reden is het belangrijk je goed van tevoren te oriënteren in de mogelijkheden. Veiligheid staat voor de meeste gezinnen altijd centraal. Daarom hebben wij de belangrijkste overwegingen op een rijtje gezet.

Budget

Een van de doorslaggevende factoren voor het aanschaffen van een nieuwe gezinsauto is het budget. Voor een veilige auto met veel opties betaal je vaak dan ook iets meer. Wanneer je wel het comfort, de veiligheid en de luxe wilt van duurdere auto’s kun je overwegen om een occasion te kopen. Tweedehandsauto’s bieden veel mensen namelijk de mogelijkheid om voordeliger in een luxe auto te rijden. Er zijn veel websites zoals BOVAG met een groot aanbod in gezinsauto’s waarop de kwaliteit er niet minder op wordt in vergelijking met een gloednieuwe auto.

Neem bijvoorbeeld de Audi a4 als gezinsauto. Audi is over het algemeen een iets prijziger merk dan Volkswagen, maar wanneer je een tweedehandsauto koopt van Audi kun je wellicht op de nieuwprijs van een Volkswagen zitten en dat is prettig voor je portemonnee.

Woonsituatie

Uiteraard is je woonsituatie belangrijk om mee te nemen bij je keuze voor een nieuwe gezinsauto. Wanneer je midden in de stad woont verplaats je je vaak sneller met de fiets dan de auto en ben je dan ook op zoek naar een andere auto dan wanneer je buiten de stad woont. Ook de parkeergelegenheid is hierbij belangrijk. Wanneer je een smalle garage hebt of altijd op een drukke en smalle straat moet straat parkeren voor de deur wil je waarschijnlijk niet een te brede auto. Houdt dit in je achterhoofd bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De belangrijkste punten bij het kiezen van een nieuwe gezinsauto zijn uiteraard veiligheid en betrouwbaarheid. Ouders kunnen zich daarom laten informeren bij organisaties die regelmatig veiligheidstesten doen om te kijken welke auto’s het meest veilig zijn. Hierbij wordt gekeken naar 2 veiligheidstypen.

Naast veiligheid wil je als ouder kunnen rekenen op een betrouwbare auto. Niemand heeft zin om eens in de zoveel tijd langs te weg te staan met pech, zeker wanneer er een paar kids op de achterbank zitten die ergens naar toe gebracht moeten worden. Kijk daarom naar een goed onderhouden auto wanneer je een occasion koopt.